Kyselé zelí překrájíme a dáme do většího hrnce. Dáme trochu kmínu a soli. Vaříme do měkka. Zvlášť osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, zaprášíme ji moukou, osmažíme zalijeme vodou a provaříme. Brambory oloupeme nakrájíme na kostičky a dáme zvlášť vařit do měkka. Slaninovou jíšku a uvařené brambory přidáme k měkkému zelí, nakrájíme klobásu a také ji přidáme k zelí. Dále přidáme sterilované překrájené houby a smetanu. Pokud je třeba přilijeme vodu a vše povaříme. Dochutíme octem cukrem a soli.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek